Promocja smacznej i zdrowej kuchni

W pułtuskim Domu Polonii odbył się II Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Łowieckiej i Kresowej im. dr. Grzegorza Russaka – wieloletniego dyrektora Domu Polonii, propagatora tej kuchni.

Kategoria: zimna przystawka

I miejsce Koło Łowieckie “KNIEJA” Olsztyn – tatar; II miejsce Sklep Myśliwski “DIANA” – carpaccio z jelenia; III miejsce Koło Łowieckie “HUBERT” – pasztet.

Kategoria: danie główne

I miejsce Koło łowieckie “Czajka” – żeberka z dzika, II miejsce Koło Łowieckie “Knieja” Olsztyn – zupa gulaszowa; III miejsce Koło Gospodyń Wiejskich – comber.

Kategoria: deser

I miejsce Koło Gospodyń Wiejskich Dębinach “Nad stawem” – tort; II miejsce Koło Łowieckie “Narew” – nalewka; III miejsce Koło Łowieckie “Mewa” -nalewka.

Fot. Marek Szyperski