W pułtuskim Domu Polonii odbył się II Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Łowieckiej i Kresowej im. dr. Grzegorza Russaka – wieloletniego dyrektora Domu Polonii, propagatora tej kuchni.
Kategoria: zimna przystawka
I miejsce Koło Łowieckie “KNIEJA” Olsztyn – tatar; II miejsce Sklep Myśliwski “DIANA” – carpaccio z jelenia; III miejsce Koło Łowieckie “HUBERT” – pasztet.
Kategoria: danie główne
I miejsce Koło łowieckie “Czajka” – żeberka z dzika, II miejsce Koło Łowieckie “Knieja” Olsztyn – zupa gulaszowa; III miejsce Koło Gospodyń Wiejskich – comber.
Kategoria: deser
I miejsce Koło Gospodyń Wiejskich Dębinach “Nad stawem” – tort; II miejsce Koło Łowieckie “Narew” – nalewka; III miejsce Koło Łowieckie “Mewa” -nalewka.
Fot. Marek Szyperski